Iedereen is uniek

Iedereen in Beringen is uniek. Elk denkt op een verschillende manier. De ene drukt zich makkelijker uit met woorden. De ander met muziek, dans en beweging. Of misschien wel met een schilderij, beeldhouwwerk of iets anders.

Belangrijk voor de ontwikkeling van jonge mensen is de zorg dat ze zich kunnen én mogen uitdrukken op een manier waar ze zich goed bij voelen.

Jonge mensen en kinderen zijn durvers. Dat betekent soms al eens fouten maken en op je bek gaan. Daar hoeven durvers niet bang voor te zijn. Integendeel. Fouten maken en je bek gaan is toegelaten. Je kunt immers je talenten niet ontdekken als je niet op ontdekkingstocht gaat. Om te experimenteren moet je soms risico’s nemen. Of om het met de woorden van Bruce Springsteen te zeggen: you can’t start a fire without a spark!

En daar ligt precies de essentiële taak van creatieve opvoeding en kunstonderwijs. Jonge mensen kansen bieden op het ontdekken en ontwikkelen van hun eigen talenten. Binnen een veilig en stimulerend leer- en werkklimaat, waarbij we vooral waarderen waar kinderen goed in zijn. En net daar hebben we twee uitermate geschikte kunstacademies voor in onze mooie stad: de Academie voor Muziek, Woord en Dans en de Academie voor Beeldende Kunsten.

shutterstock_5017414601.jpg