Beringen knoopt de strijd aan tegen armoede

TijdensWereldverzetdag tegen armoede – jaarlijks terugkerend op 17 oktober - komen wereldwijd mensen naar buiten om aandacht te vragen voor (kans)armoede en ijveren ze voor een wereld zonder armoede.

In Beringen wordt jammer genoeg 1 kind op 6 geboren in een kansarm gezin! Onaanvaardbaar vindt schepen van welzijn Thomas Vints: “Kinderen zijn immers de toekomst. Investeren in jongen mensen zorgt later voor minder schooluitval, meer hoger opgeleiden en dus een pak meer mensen met grotere kansen op de arbeidsmarkt. Als lokaal bestuur knopen we samen de strijd aan tegen armoede, samen met vele partners. Daarom hangen we symbolisch een geknoopt wit laken aan de gevel van het stadhuis.”

In Beringen hebben we met het armoedeforum een sterk netwerk dat inspanningen levert op het vlak van armoede. Samen met de partners uit dit netwerk - De Draaischijf, Open Hart, Sint-Vincentius, Turkse Unie en het OCMW – werd een actieplan (kinder)armoedebestrijding opgemaakt. Met dit actieplan willen we op een gecoördineerde wijze en met een gericht beleid, de armoede terugdringen in onze stad.

Op woensdagnamiddag 18 oktober organiseert het stedelijk armoedeforum in samenwerking met alle verenigingen die zich inzetten rond armoede voor de tweede keer het‘FORUM SOLIDAIR’. Daarnaast is er een soepbedeling in buurtwerking Steenveld samen met vzw RIMO Limburg en de kinderwerking van stad beringen.

Bind mee de strijd aan tegen armoede en hang een geknoopt laken uit je raam. Geknoopte lakens die uit het raam hangen, staan voor de boodschap ‘ontsnappen uit armoede is een zaak van iedereen’. Het laken uit het raam verbeeldt de ontsnapping. De knoop erin verwijst naar de slogan ‘bind mee de strijd aan tegen armoede’. Hang dus zelf ook een laken uit je raam!