Beringen steunt YOUCA Action Day!

De stad ondersteunt YOUCA Action Day door op 19 oktober vijf jongeren een job-voor-één-dag aan te bieden. Hun ‘dagloon’ van 50 euro staan de scholieren af aan projecten in het Zuiden en een aantal in België.

YOUCA, Youth for Change and Action, is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.

De meest zichtbare actie is de YOUCA Action Day op 19 oktober. Deze dag was voorheen gekend als de Zuiddag. Tijdens deze dag gaan voor de twaalfde keer meer dan 17.000 Vlaamse en Brusselse jongeren aan de slag als werknemer in een bedrijf, organisatie, overheid of bij een particulier. Het loon van 50 euro dat ze die dag verdienen, gaat naar zeven projecten van geëngageerde jongeren in het Zuiden én in België, waarvan het grootste project zich bevindt in El Salvador.

Ook stad Beringen neemt deel aan de YOUCA Action Day, aldus schepen Thomas Vints: “Onze stad biedt vijf vacatures voor één dag voor scholieren bij verschillende stadsdiensten. Door vijf leerlingen een kans te geven om bij ons een dag te komen werken, maken we onze inspanningen op het vlak van ontwikkelingssamenwerking zeer zichtbaar.”