Succesvolle eerste editie LEGO kamp

Een halve dag ondergedompeld worden in de wereld van wetenschap en techniek aan de hand van LEGO en een halve dag kennismaken met originele sporten. Dat was het recept van een wel heel bijzonder kamp. In het Spectrumcollege campus Beringen is woensdag 16 augustus het driedaags LEGO kamp van start gegaan, een samenwerking van stad Beringen, het Spectrumcollege campus Beringen, Huis van het Kind en RIMO Limburg.

Als aanvulling op de bestaande opvangmogelijkheden in de zomervakantie, organiseert Stad Beringen ook uiteenlopende vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren. Het eerste LEGO kamp blijkt hierin een succesformule, in een mum van tijd waren alle beschikbare plaatsen verdeeld.

In de gloednieuwe LEGO Education Innovation Studio ligt de focus op logisch denken, plannen en organiseren, eenvoudig programmeren,… In de sporthal wordt een actief programma aangeboden van originele sporten.

LEGO Education is meer dan alleen met blokjes spelen. Het is een uniek project en een krachtige leeromgeving voor jongeren. Het gaat om probleemoplossend vermogen, leren samenwerken, creativiteit, innovatie, wetenschap en techniek.

We hopen in de toekomst nog meer te kunnen inzetten op wetenschap en techniek in Beringen, om kinderen en jongeren de kans te bieden om deze al spelenderwijs te ontdekken.

Met LEGO en sport combineren we een aanbod met veel inhoud. LEGO Education is een goed middel om de creativiteit van kinderen te stimuleren. Talent aanboren, plezier maken, sportief uitgedaagd worden, interesse in technologie aanwakkeren,… een uniek kamp.

Op de laatste dag, vrijdag 18 augustus van 16 tot 17 uur, worden de ouders uitgenodigd om kennis te maken met de LEGO Education Innovation Studio en de creaties van hun kinderen.