Bijna honderd leerlingen extra voor Beringse Academie

Academie Beringen – de stedelijke academie voor muziek, woord en dans – gaat dit schooljaar aan de slag met 1.822 leerlingen in Beringen en de vier aangesloten gemeentes Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Leopoldsburg en Lummen. Dit zijn er bijna 100 extra in vergelijking met het voorbije schooljaar.

In een tijd waar voor kinderen, jongeren en volwassenen de keuze aan hobby’s en vrijetijdsbesteding steeds groter wordt, handhaaft de academie zich en stijgt het leerlingenaantal gestaag. Dit is het resultaat van hard werken en vele inspanningen van onze academie. Zo gaan onze leerkrachten het hele schooljaar door op bezoek in scholen om kinderen kennis te laten maken met de wereld van muziek, dans en theater. Het doel is zoveel mogelijk kinderen stimuleren hun creatieve talenten te ontdekken.

De academie speelt in op de noden die ze voelt bij ouders. Daarom organiseert ze op meerdere plaatsen en dagen een aanbod onmiddellijk na de uren van de dagschool, in samenwerking met basisscholen en organisaties voor kinderopvang. Ook werkt de academie ondertussen nauw samen met drie grote middelbare scholen uit de regio: Spectrumcollege Beringen, Sint Fransiscuscollege Heusden-Zolder en Inspirocollege Houthalen met lessen pop&rock, toneel en hedendaagse dans.

Tijdens de zomervakantie werd het opvangaanbod uitgebreid waar ook de Academie een rol opnam. Kinderen van 6 tot 12 jaar konden terecht in de academie voor podiumkampen waarin ze in één week tijd een musical op de planken zetten.

De academie heeft in onze mijnstreek ook een sociale rol te vervullen en zet dan ook de deuren open voor iedereen en iedereen kan ook, naar eigen vermogen, schitteren op één van de vele toonmomenten tijdens het schooljaar.

Naast een breed aanbod aan de basis heeft de academie ook een talententraject en jaarlijks stromen leerlingen door naar het professionele circuit. Je komt onze professionals tegen op de grote podia, van de Wiener Filharmoniker en het Brussels Jazz Orchestra tot Tomorrowland en Rock Werchter.

Vanaf volgend schooljaar wordt het kunstonderwijs grondig gewijzigd. Iedereen kan dan vanaf de leeftijd van 6 jaar les volgen en je kan veel sneller kennis maken met alle muziekinstrumenten en een instrument kiezen. Naast ‘klassiek’ kan je dan ook kiezen voor Pop, Rock, Jazz, Folk, Musical, Muziektheater, Standup Comedian, Cabaret, Jazzdance,… Welkom in Academie Beringen

Zomerkamp Academie Beringen