Forse investeringen in buitenruimtes Kinderopvang De Bengeltjes

De kinderopvangsector kende de afgelopen jaren een sterke groei. Ook in Beringen was dit het geval. De cijfers liegen er niet om: steeds vaker doen ouders beroep op kinderopvang, zowel voor- als naschools, maar ook tijdens de vakantieperiodes. Gelijklopend met de sterke groei van het aantal kinderen in de opvang investeert de stad ook sterk in de gebouwen en buitenspeelruimte.

Onze buitenschoolse kinderopvang ‘De Bengeltjes’ telt vier opvanglocaties: in Stal, Koersel, Beverlo en Beringen-mijn. Onze buitenspeelruimtes hebben deze legislatuur een facelift gekregen. Alleen al in 2017 werd bijna 90.000 euro geïnvesteerd in het verder uitbouwen en optimaliseren van onze opvangplaatsen. Met nieuwe speeltoestellen trachten we de buitenspeelruimtes aantrekkelijker te maken voor de vele kinderen die we dagelijks opvangen.

De buitenspeelruimtes werden overal uitgebreid. Nagelnieuwe toestellen, zandbakken en investeringen in veiligheid blazen de speelruimtes nieuw leven in.

Zo werd er voor de opvanglocatie in Stal een nieuw groot speeltoestel geplaatst, de schommelzone uitgebreid met een grote vogelnestschommel en werd deze zone veiliger en meer kindvriendelijk gemaakt door een omheining met poortje. Er werden ook nieuwe voetbaldoelen en een ballenvanger geplaatst, en de picknickzone werd voorzien van parasols, zodat de kinderen ook buiten kunnen eten en spelen.

Het volledige gebouw van BKO “de Bengeltjes” in Beverlo werd de voorbije jaren al grondig onder handen genomen. In 2017 werd ook de buitenspeelruimte voorzien van een nieuwe zandbak en nieuwe schommels.

In de locatie van BKO “de Bengeltjes” te Koersel werd een nieuwe, vergrote zandbak geplaatst, er werd een vogelnestschommel voorzien, en ook hier kwamen nieuwe voetbaldoelen. Toestellen die vlot kunnen overgebracht worden eens de nieuwbouw  op het Academiepark gerealiseerd is.

thomas-vints-Beringen-Kinderopvang

Bij de Bengeltjes  vinden we het dan ook belangrijk dat de kinderen steeds de mogelijkheid hebben om buiten te kunnen spelen. Dit proberen we niet alleen te stimuleren door een uitgebreid en actief spelaanbod, maar ook door de buitenspeelruimtes zo aantrekkelijk en prikkelend mogelijk te maken voor de kinderen.

Afgelopen week nog werd de nieuwe schommelzone in Stal ingehuldigd samen met het bezoek van Sinterklaas.

90.000 geïnvesteerd in buitenruimte De Bengeltjes (HLN - 05/01/2018)