Fietsers First: CD&V Beringen laat fietsers stralen.

Kiezen voor de fiets is kiezen voor beweging, het klimaat, snelheid, veiligheid en de mogelijkheid om vlot contact te leggen. Geen enkel ander vervoersmiddel combineert zoveel voordelen. Om deze reden wil CD&V Beringen de fiets de plaats geven waarop hij recht heeft: als koning van de weg.

 

Op woensdag 20 september -  midden in de week van de mobiliteit – houdt CD&V Beringen een ludieke actie aan de nieuwe scholencampus van het spectrumcollege. Sinds de start van dit schooljaar komen hier immers meer dan 2000 leerlingen samen naar school, het merendeel met de fiets.

 

In het wiel van de nationale campagne Koning Fiets geeft ook CD&V Beringen voorrang aan fietsveiligheid. Daarom delen ze vandaag fietslichtjes, ten voordele van Kom op Tegen Kanker, uit om fietsers te laten stralen. Meer dan 200 lichtjes werden uitgedeeld.

 

Om de fietsers extra aan te moedigen om voor de fiets te kiezen worden de fietsen gecontroleerd op bandenspanning en de staat van de fietsketting. Indien nodig worden de banden bijgepompt en de ketting gesmeerd.

CD&V Beringen maakt zich sterk dat dit bestuur al heel wat realisaties in de trappers heeft. Denken we maar aan de aanleg van het fietspad Kolenspoor van aan de lossing tot aan de Stationsstraat. Maar ook aan de nieuwe schoolomgeving werd veel belang gehecht aan verkeersveiligheid voor de zwakke weggebruiker. Zo werden de kruispunten op de Koolmijnlaan heringericht met groene vlakken en dynamische verkeersborden aan de oversteekplaatsen en werd de August Cuppensstraat geknipt om te zorgen voor een veilige verkeersoversteek vanuit de scholencampus.

Maar het werk is nog niet af. Er staan in de toekomst nog heel wat fietspaden op de planning die heraangelegd zullen worden. Daarnaast heeft CD&V Beringen de ambitie om de verkeersveiligheid op alle schoolroutes in Beringen te verbeteren!