Free on a tree

Mals Vlees, het amateurtheatergezelschap in Beringen met een professionele omkadering, zamelt samen met de stad Beringen warme winterjassen in voor de meest kwetsbaren.

Deze ingezamelde jassen worden op 10 december 2018 vanaf 20 uur door de leden van Mals Vlees aan de bomen op diverse plekken in Beringen opgehangen. Het gedicht dat aan de jassen gehangen wordt is van Paul Frison.

jas ophangen.jpg

Met de eerste echte koude dagen van het jaar doen we een oproep aan onze inwoners om winterjassen die niet meer gebruikt worden weg te schenken. We merken bij onze armoede-organisaties dat er veel vraag is naar warme kledingstukken. Met dit initiatief willen we dan ook een warme oproep doen aan onze inwoners om het aanbod van winterkledij bij onze armoede-organisaties te verhogen.

 

Enerzijds is dit project bedoeld voor de voorbijganger die behoefte heeft aan een warme winterjas maar niet in staat is deze aan te schaffen. Hij mag de jas van de boom halen en aantrekken.

Anderzijds is het een warme oproep voor donatie aan de voorbijganger die ongebruikte winterjassen in de kast heeft hangen. Open Hart in Paal, een vrijwilligersvereniging die zich op verschillende domeinen sterk maakt voor mensen in armoede, zamelt voor de komende koude winter warme jassen in en zorgt er dan ook nog eens voor dat ze bij de juiste mensen terechtkomen. De jassen die dan nog niet meegenomen zijn, worden gewassen naar Open Hart gebracht.

 Mals Vlees ziet dit project in het verlengde van haar sociaal artistieke projecten. Volgend  seizoen werkt dit collectief onder andere ook rond dementie en probleemgedrag bij jongeren en het effect hiervan op hun omgeving.

Dit project loopt van 10 december tot en met 18 december.

 Heeft u nog winterjassen in de kast die je niet meer gebruikt? Breng ze binnen aan het onthaal in het Stedelijk Administratief centrum. De Stad Beringen en Mals Vlees overhandigen ze aan Open Hart.

jas.jpg