Wereldlichtjesdag

Op zondag 2 december organiseerde Stad Beringen samen met haar academies en de stedelijke gezinsraad voor de tweede maal Wereldlichtjesdag. Dit is een moment van stille herinnering voor kinderen, jongvolwassenen en volwassenen waar we te vroeg afscheid van hebben moeten nemen.

Wereldwijd branden er op de 2e zondag van december kaarsjes ter nagedachtenis van overleden kinderen. Als lokaal bestuur zijn we dit genegen en willen we met deze herdenking nabestaanden dan ook een hart onder de riem steken en er mee voor zorgen dat we als stad hun verdriet erkennen.

December en januari zijn traditioneel maanden die gekenmerkt worden door verbondenheid met familie en vrienden, van gezellige momenten… voor sommige mensen is dit echter een periode die extra zwaar weegt, omdat er iemand ontbreekt in hun midden.

De academies van Beringen en Heusden-Zolder zorgden voor de invulling van het herdenkingsmoment en er werden kaarsjes aangestoken.Want niemand verdwijnt voor goed, zolang de herinneringen bewaard blijven...

Wereldlichtjesdag Beringen