Beringse pamperbank groot succes!

Pamperbank-Thomas-Vints-Beringen-Hilal

Op de vooravond van de tweede verjaardag van onze pamperbank stellen we vast dat dit initiatief loont. Met de pamperbank zamelen we luieroverschotten in, die we herverdelen aan kwetsbare gezinnen. In Beringen nam dit project zijn start op 1 maart 2016.

Als jonge vader ervaar ik het zelf. Luiers zijn niet alleen een noodzaak, maar ook een dure noodzaak. Een kind gebruikt gemiddeld 5000 luiers tot het zindelijk is. Voor ouders met een beperkt inkomen is de aankoop iedere maand dan ook een zware dobber.

De warme oproep om luieroverschotten te doneren heeft zijn doel niet gemist: de inzamelboxen voor luiers die op de verschillende locaties staan zitten regelmatig vol. Naast de boxen in het Kinderdagverblijf Bambi, het administratief centrum van de stad en het consultatiebureau van K&G, staat er sinds kort ook een in onze bibliotheek.

Met deze luieroverschotten en de solidariteitsactie van het Spectrumcollege hebben de verschillende organisaties, zoals IN-Zetje vzw, DOMO vzw, Kind&Taal en het OCMW,  kwetsbare gezinnen met een pamperpakket ondersteund.

Beringen scoort hoog op kansarmoede. 1 op 7 wordt geboren in een kansarm gezin. De pamperbank is een klein gebaar om kinderarmoede een figuurlijke schop onder de kont te geven. In 2017 deelden onze organisaties samen 99 pakketten uit, goed voor bijna 3000 pampers! 

De gezinnen waar een structurele nood werd vastgesteld, zijn warm overgedragen aan het OCMW. Vanuit het OCMW is de noodzakelijke hulpverlening dan opgestart.

Wij willen dan ook iedere donor, iedere medewerker van dit project bedanken om dit mee mogelijk te maken. Samen halen we kinderarmoede uit de pampers!

 

 

Pamperbank_Beringen_inzamelkist.jpg