6e editie Dag van de buren

shutterstock_320888507.jpg

Voor de zesde keer op rij neemt de stad Beringen deel aan de Dag van de Buren. Dat is een internationaal initiatief dat in ons land via de vzw Feest in het Gebouw onder de aandacht wordt gebracht.

De Dag van de Buren, traditiegetrouw de laatste vrijdag van mei, komt er weer aan. Het opzet is eenvoudig:

buren, bewoners van een appartementsgebouw, van een wijk, rond een pleintje, nodigen elkaar uit voor een hapje en een drankje. Het concept draait om eenvoud en gezelligheid. Het zijn geen grote buurtactiviteiten waarbij straten afgesloten worden en het verkeer omgeleid wordt, maar gezelligheid in de inkomhal van het appartementsgebouw, op de stoep, in de (voor)tuin, op de bank aan het pleintje. Een pintje, een glaasje thee, een koekje of een hapje, maar vooral een gezellige babbel.

Kortom, dit is de ideale gelegenheid om gezellig samen te komen en elkaar beter te leren kennen. Want de leukste en veiligste buurt, is de buurt waar mensen elkaar kennen, waar kinderen en ouders buiten spelen, leven,…

Extra ondersteuning

De stad Beringen kiest er dit jaar ook weer voor om van de Dag van de Buren een heel weekend te maken van vrijdag 25 t.e.m. zondag 27 mei. Op die manier kunnen buurtbewoners makkelijker een moment kiezen.

Buren die deelnemen, kunnen bij de stad niet alleen terecht voor gratis promotiemateriaal, maar krijgen ook een startpakket met lekkers van Oxfam en versieringen om het geheel op te fleuren.

Maar er is meer! Maak tijdens je activiteit een leuke foto en bezorg hem vóór vrijdag 1 juni aan de stad via lieselot.coppens@beringen.be. De ‘gezelligste’ foto wordt door een jury beloond met een geleid bezoek uit het aanbod dagtrips van toerisme Beringen.

Door middel van deze bekendmaking en ondersteuning wil de stad haar inwoners aanzetten om een gezellige ontmoeting onder buren te organiseren. Wie weet zit in het weekend van Dag van de Buren wel de leukste dag van het jaar verscholen?

Via B-magazine van mei, facebook, de website van de stad, flyers en affiches wordt het initiatief in de kijker gezet. Gekende buurtverenigingen worden eveneens gericht aangeschreven.