Wereldfilmfestival MOOOV

MOOOV is een wereldfilmfestival dat films toont die er toe doen, films die je verbinden met de ganse wereld. Sinds 2011 brengt MOOOV deze uitzonderlijke wereldcinema naar Beringen. The Roxy Theatre en stad Beringen zorgen er samen voor dat deze niet-commerciële filmparels ook in Beringen te zien zijn.  MOOOV Beringen vindt plaats in The Roxy Theatre, Pieter Vanhoudtstaat 39 van donderdag 19 tot en met maandag 30 april.

Maar MOOOV gaat verder dan dat! Tijdens het festival zetten we in op maatschappelijk relevante onderwerpen. De thema’s uit de films vertalen we naar de lokale realiteit. Dit doen we uiteraard samen met lokale partners. Er is dit jaar aandacht voor thema’s als vluchtelingen, vrouwenrechten, migratie, enz. Dit resulteert dan ook in een gevarieerd aanbod met familievoorstellingen, inleidingen met gastsprekers, een verwendag voor leerkrachten, een seniorennamiddag,…

MOOOV IN JE BRIEVENBUS

De MOOOV programmabrochure valt dit jaar ook letterlijk bij je in de bus! Lezers van De Standaard en Het Belang van Limburg ontvangen deze week krantenbijlage. De krant gemist? Geen nood. In de bibliotheek of in The Roxy Theatre kan je een exemplaar van de programmabrochure vinden!

 

Meer info?

Uitgebreide info over het festival en de volledige programmatie vind je op www.MOOOV.be.

Tickets bestellen en reserveren kan tijdens de vertoningsuren bij The Roxy Theatre op T 011 22 10 03 of mooov@theroxytheatre.be

Een regulier ticket voor MOOOV Beringen kost € 7,50, verder gelden er diverse tarieven. Voor de openingsavond op 20 april betaal je € 10,00 voor film + receptie.