Fietsschool succesvol afgerond

Mobiliteit is een recht voor iedereen, maar voor een bepaalde groep in onze samenleving is het niet vanzelfsprekend om zich vlot met de fiets te verplaatsen omdat zij nooit voldoende kansen kregen om dit te leren. Mobiliteit is veel meer dan enkel ‘vervoer’.  Het is een belangrijke voorwaarde om te kunnen deelnemen aan de samenleving. Mobiel zijn en blijven is essentieel voor een kwaliteitsvol leven, want ‘ik geraak er niet’ betekent vaak ook ‘ik hoor er niet bij’.

De fiets is een eenvoudig vervoermiddel en erg handig voor korte afstanden. Toch is fietsen niet voor iedereen vanzelfsprekend! Fietsen is een vaardigheid die meestal wordt aangeleerd in de kindertijd en voor velen deel blijft uitmaken van het dagelijkse leven.

“Mobiel zijn is een basisvoorwaarde om vooruit te komen in het leven” zegt Thomas Vints, schepen voor Welzijn. “Onderzoek toont aan dat er een relatie is tussen sociale uitsluiting en mobiliteit. Daarom zijn we in april gestart met een intensieve fietsschool voor volwassenen. In deze fietsschool leren enkele vrijwilligers de basisvaardigheden voor fietsen aan door middel van praktijkoefeningen, aangebracht door Mobiel 21. Fietsen worden voorzien door OpenHart Paal en IN-Zetje. Dit zijn kleine en middelgrote fietsen om de vaardigheden onder de knie te krijgen.”

De fietsschool van april – mei 2018 werd vandaag succesvol afgerond. De deelnemers kwamen drie keer per week samen om te leren fietsen. Na enkele lessen hebben we met iedereen een kleine fietstocht gemaakt over het kolenspoor.

 Interesse om fietsvriendin te worden?

Het succes van de fietsschool willen we verderzetten door op regelmatige basis fietstochtjes te maken. Het maakt niet uit of je heel je leven al fietst of nog maar net begonnen bent, maar zittend vanop je fiets leer je ongetwijfeld boeiende mensen en leuke plekken kennen.

Neem dus zeker contact op met Liesbeth Cuppens op T 011 43 04 31.