Week van de opvoeding

De week van de opvoeding vindt elk jaar plaats van 16 tot 23 mei. De campagne maakt opvoeding en ouderschap op een positieve manier zichtbaar en bespreekbaar. Dit jaar is het thema ‘Opvoeden is samenspel allemaal wereldburgers’.

De wereld is groot en we maken er allemaal samen deel van uit. Kinderen laten opgroeien tot echte wereldburgers, betekent dat we hen van jongs af aan een stem geven en hen de diverse samenleving waarin we leven, laten mee-maken. Door te leren luisteren, verantwoordelijkheid te delen en respect te hebben voor ieders eigenheid, draag ieder zijn steentje bij aan een warme en begripvolle wereld waarin we niet naast, maar met elkaar leven. (lees meer over het jaarthema)

In Beringen organiseren we op zaterdag 19 mei een verwenmoment voor jonge gezinnen in de bibliotheek. De stedelijke babyborrel valt dit jaar samen met de verwendag in de bib. Alle ouders met een kindje geboren in 2017 hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen en krijgen een glaasje aangeboden.

Maar alle jonge gezinnen zijn van harte welkom. Deze verwendag biedt ouders en kinderen een gezellige voormiddag met leuke activiteiten en infostanden. Kom kennis maken met het aanbod via de opvoedingswinkel, IN-Zetje, Kind en Taal, Domo, Landelijke kinderopvang en de Gezinsbond

Deze verwendag is een gratis initiatief van de Stedelijke gezinsraad, de bibliotheek en het Huis van het Kind stad Beringen.

 

(week van de opvoeding 2018) campagnebeeld.JPG
Thomas Vints