Beringen doneert haar wagenpark aan Pleegzorg.

Heb jij nog een plekje vrij op de achterbank? Stad Beringen doneert haar wagenpark om aandacht te vragen voor pleegzorg.

Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, andere kinderen wonen bij één van de twee. En sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor het kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt.

Beringen is sinds 2017 een pleegzorgstad. We stapten toen met veel plezier mee in het project van Pleegzorg Limburg om ons te engageren om pleegzorg onder de aandacht te brengen. Want ook in Beringen zijn er kinderen die, tijdelijk of langdurig, nood hebben aan opvang in een ander gezin. En elk kind verdient een warm nest. Pleegzorg Vlaanderen lanceerde dit voorjaar de actie ‘doneer je autodeur’ samen met Minister Vandeurzen. Als pleegzorgstad zetten we graag onze schouders onder dit initiatief. De komende periode zullen een tiental stedelijke voertuigen rondrijden met een achterruitsticker om pleegzorg onder de aandacht te brengen.

Heb je een plekje vrij op de achterbank en wil je meer info over pleegzorg? Neem dan contact op via www.pleegzorglimburg.be In het najaar volgt er in samenwerking met Pleegzorg Limburg en Stad Beringen op 16 oktober een infomoment rond Pleegzorg in de Kardijk in Beverlo.