Gouden Legoblokje voor Beringen

Thomas Vints Lego Education Beringen.jpg

Samen talent ontwikkelen voor Beringen.

Stad Beringen zet de geslaagde samenwerking met de Lego Education Innovation Studio van het Spectrumcollege- campus Beringen verder. Als ambassadeur engageert de stad zich om te participeren aan de uitbouw van het Lego Education programma in Beringen.

Lego Education laat kinderen en jongeren op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met STEM-vaardigheden. Het speelt in op de interesses en talenten van kinderen en stimuleert de ontwikkeling op vlak van ontdekkend leren, analytisch denken, samenwerken, ICT- en taalgeletterdheid. Lego Education sluit bovendien aan bij de hedendaagse behoeften op de arbeidsmarkt en bereidt beter voor op een positieve schoolcarrière in Science- Technology- Engineering- Mathematics- (STEM-) studierichtingen in het secundair onderwijs. Een aanbod in de vrije tijd verhoogt de kansen van kinderen die zich verder willen ontwikkelen in deze STEM-studierichtingen.

Het gouden ambassadeurschap concretiseert de samenwerking tussen stad Beringen en het Spectrumcollege- campus Beringen. Hiermee engageert Stad Beringen zich om te participeren aan de verdere uitbouw van het Lego Education programma en om met een kwalitatief vrijetijdsaanbod de school- en arbeidskansen van kinderen en jongeren in Beringen te verhogen.

Van maandag 20 augustus tot en met vrijdag 24 augustus 2018 staat alvast opnieuw een Lego-kamp voor kinderen en jongeren van 10 tot 14 jaar gepland. Tijdens deze week wordt het experimenteren met LEGO afgewisseld met een actief sportprogramma. Inschrijven kan via www.beringen.be/jeugd.   

 

Thomas Vints Lego Education Beringen 1.JPG