Winnaars fotowedstrijd Dag van de Buren nemen prijs in ontvangst

Tijdens het weekend van 25 tot en met 27 mei vond in Beringen de Dag van de Buren plaats, een initiatief van vzw Feest in het gebouw, waar Beringen al enkele jaren mee de schouders onder zet.

Verspreid over het weekend organiseerden maar liefst 24 buurten een gezellige samenkomst onder buren. Hiermee kunnen we dit jaar toch wel spreken van een succeseditie. Dit is namelijk bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Als we deze trend de volgende jaren kunnen verderzetten, wordt de Dag van de Buren hopelijk een vaste waarde in Beringen!

Net als de voorbije jaren, werd er ook dit jaar een fotowedstrijd gekoppeld aan de Dag van de Buren. De deelnemende buurtgroepen werden uitgenodigd om de leukste foto van hun activiteit in te zenden. Negen buurten deden een gooi naar de prijs. Uit alle inzendingen blijkt dat het weekend zeer geslaagd was, gezelligheid en creativiteit waren duidelijk aanwezig.

Gisteren ontving een delegatie van de Schansstraat de oorkonde die recht geeft op een bezoek met gids uit het aanbod van Toerisme Beringen. Hiermee is de volgende buurtontmoeting alvast gegarandeerd!

De Dag van de Buren vindt jaarlijks plaats op de laatste vrijdag (zaterdag of zondag) van mei. Dus leg alvast het weekend van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni 2019 vast in je agenda voor een gezellige ontmoeting onder buren.