Beringen nog wat meer 'hartveilig'

In CC Casino vond dinsdagavond 25 juni de diploma-uitreiking plaats voor inwoners die de voorbije maanden deelnamen aan de opleiding ‘reanimeren en defibrilleren’, evenals een aantal hartveilige labels.

In totaal werden in het voorjaar 58 personen opgeleid door het Rode Kruis Beringen. 28 Beringenaren via de cursussen in Paal, Beringen of Beverlo,  een dertigtal leerkrachten vanuit het spectrumcollege. Ook medewerkers van het klimcentrum Alpamayo volgden met succes een cursus. Dit resulteerde tot het overhandigen van het label ‘Hartveilige School’ en ‘Hartveilig bedrijf’.

Op die manier bestendigt stad Beringen haar samenwerking met het Rode Kruis. Het project ‘Hartveilige Stad’ kende haar start in 2016. Sindsdien zijn er al 307 mensen opgeleid, gaande van individuele deelnemers tot verenigingen uit Beringen die een opleidingssessie volgden.  Het label ‘Hartveilige Stad’ en bijhorende engagementen, waaronder het organiseren van opleiding voor inwoners, scholen, bedrijven e.d. wordt verlengd tot en met 2020. Als stad kiezen we er resoluut voor om Beringen verder Hartveilig te maken. De 9 publiek toegankelijke AED-toestellen, verspreid over het grondgebied, bevestigen dit.

Dat er überhaupt geen leeftijd staat op het volgen van de opleiding maken volgende cijfers duidelijk: de jongste deelnemer was 14, de oudste 84. Jochem Boons, voorzitter van de afdeling Rode Kruis Beringen, is dan ook terecht trots dat hun slogan ‘Helpt Helpen’ concreet gemaakt wordt in Beringen en dat de stad er jaar na jaar hartveiliger op wordt.

Dank aan Hans Put voor de foto:

 

beringen-weer-een-beetje-meer-hartveilig.jpg