Let's play ball!

Na drie jaar geeft huidig voorzitter, Patrick Heymans, de fakkel door. Patrick nam drie jaar geleden het voorzitterschap op zich toen de fusie werd aangekondigd van de basketclubs van Beverlo en Beringen tot KBBC Miners Beringen. Hij loodste de club door de voorbije drie jaren en met de promotie naar eerste landelijke vindt hij dat het tijd is om de fakkel door te geven.

Patrick zal actief blijven binnen het bestuur, maar vanaf augustus neem ik het voorzitterschap voor zijn rekening.

Mijn liefde voor basket gaat terug naar zijn jeugdjaren toen ik alle reeksen heeft doorlopen bij Vatana Beringen. Omwille van blessures moest ik op twintig jarige leeftijd mijn basketcarrière stoppen maar sindsdien ben ik de club blijven volgen.

Met Thomas meent KBBV Miners Beringen de geknipte persoon te hebben aangetroffen die de club naar een hoger niveau zal kunnen tillen.Patrick is dan ook zeer tevreden: “De promotie naar eerste landelijke – drie jaar na de fusie – bewijst dat we toen de juiste keuze gemaakt hebben. Voor mij is nu het moment gekomen om een stap terug te zetten. Ik blijf actief binnen het bestuur maar met Thomas hebben we de ideale man gevonden om de club verder te leiden.”

Ikzelf heb drie ambities voor de komende jaren. De eerste maanden wens ik me volop in te werken in het reilen en zeilen van de club. De eerste ervaringen zijn alvast positief: “De afgelopen drie jaar is er werk gemaakt om een goede structuur op poten te zetten. Samen met de rest van het bestuur wil ik bekijken hoe we ook hier nog meer kunnen professionaliseren in het belang van de club.”

“De Miners moeten dé referentieclub worden voor West-Limburg Dit kan door verder te investeren in de eigen jeugd en hen doorgroeimogelijkheden te bieden. De jeugd is immers dé sterkte van Beringen, de basis van ons succes. Er zijn maar weinig eerste ploegen die met zoveel eigen jeugd spelen.”  

Daarom wil ik de Miners Academy verder uitbouwen, samen met onze jeugdcoördinator. Via stages en opleidingen met gediplomeerde trainers wil ik onze jeugdwerking verder laten groeien. Vanaf september zullen we de gewone trainingen al aanvullen met specialisatie trainingen door diverse coaches. We willen basketinitiatie gaan aanbieden in alle sporthallen in de verschillende deelgemeenten, en zelfs in scholen. Ik wil ook dat er in Beringen ruimte is voor de recreant én zullen we stilaan een dameswerking moeten opstarten zodat ook meisjes hier kansen en doorgroeimogelijkheden kunnen krijgen.”

Op sportief vlak is de ambitie groot: Drie jaar na de fusie kunnen de Miners promoveren naar eerste landelijke. Waarom mogen we de gezonde ambitie niet koesteren om over drie jaar nationaal te spelen in Top Division 2?