Geslaagd spelmoment in de buurt

Eind april lanceerde Stad Beringen een oproep aan enthousiaste ouders en grootouders om samen een spelmoment in de buurt op poten te zetten. Zaterdag 5 mei volgde er een kick-off in het stedelijk administratief centrum waar de rol van de stad in deze spelmomenten werd toegelicht en waar de eerste ideeën voor een leuke activiteit in de buurt werden uitgewisseld.

Vandaag is het dan zover! Een enthousiaste groep ouders uit Korspel bedacht – heel toepasselijk – de naam KorSPEL en nodigde iedereen in de buurt uit om op het pleintje in de Hofstraat allerlei pleinspelen te komen spelen. Maar liefst meer dan 150 mensen wilden deze eerste activiteit niet missen. Er werd gebasket, gefietst, kubb gespeeld, met de parachute gewapperd, op stelten gelopen, er was een springkasteel, … Kortom, zowel jong als oud kon zich uitleven tijdens deze prachtige namiddag.

Ook initiatiefnemer Ronny Janssens uit Korspel is heel erg tevreden: “Mensen hebben nood aan sociaal contact, aan elkaar ontmoeten. De leukste buurt is die waar iedereen elkaar kent. En dat is vandaag ook duidelijk aan de massale opkomst. Ook al hoopten we hierop, dit overtreft toch alles. Ik kan iedereen aanraden om samen met de stad – wat overigens een heel fijne en vlotte samenwerking was – een initiatief te nemen. Als je vandaag al die blije gezichten ziet, kan ik alleen maar concluderen dat het de moeite meer dan waard is! Het volgende moment hebben we ook al vastgelegd. Iedereen welkom op zaterdag 3 november om samen gezelschapsspelletjes te spelen”.

KorSPEL is een mooie samenwerking tussen een groep gemotiveerde ouders en stad Beringen. Samen zijn we erin geslaagd om de kinderen een onvergetelijke namiddag aan te bieden: vol spel, vriendschap en buitenspeelplezier. Bij deze doen we dan ook een warme oproep naar andere ouders in Beringen om dit voorbeeld te volgen en samen met ons verdere buitenspeelmomenten te creëren!

Thomas Vints