Lancering website Huis van het Kind

HVHKBanner.jpg

It takes a whole village to raise a child !

Er zijn heel wat initiatieven, diensten en organisaties die gezinnen ondersteunen. Het Huis van het Kind werkt samen met hen opdat elk kind kansen krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen. 

Een wegwijzer voor gezinnen

De Huizen van het Kind willen een wegwijzer zijn voor gezinnen en bouwen aan een website! Opdat ouders beter hun weg vinden in het aanbod slaan we de handen in elkaar in West-Limburg. 

De Huizen van het Kind van Beringen, Halen, Ham Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Tessenderlo lanceren samen de website www.huisvanhetkindwestlimburg.be. Ouders, grootouders, vrijwilligers of hulpverleners vinden er een overzicht van het aanbod voor gezinnen met kinderen in de hele regio. Want de dienstverlening voor gezinnen stopt niet aan de gemeentegrenzen. 

Een breed aanbod

Met deze website willen we vooral een overzicht bieden met alle info op één plaats. Ben je zwanger, heb je een baby, peuter, kleuter, lagere schoolkind of tiener in huis?  Zoek je een vroedvrouw, kinderopvang, hulp of ondersteuning rond opvoeding, een school,… ?  Al deze info kan je terugvinden op de website van de Huizen van het Kind in West-Limburg! Of surf via www.huisvanhetkindberingen.be, dat is nog makkelijker te onthouden.

Een stap vooruit

Vanuit Stad en OCMW Beringen hebben we de voorbije jaren sterk ingezet op een outreachende aanpak rond kinderarmoede. Het Huis van het Kind heeft hierin bijgedragen dankzij de opbouw van een sterk samenwerkingsverband met heel wat partners. Samen met deze partners willen we gezinnen in armoede actief opzoeken en toeleiden naar het hulpverleningsaanbod. Ook binnen dit opzicht is deze website vanuit de Huizen van het Kind een stap voorwaarts. Want je kan de website ook inzetten als hulpverlener, om samen met ouders het aanbod te verkennen. Dit kan trouwens ook gebeuren met een smartphone of tablet tijdens een huisbezoek bij een kwetsbaar gezin.

Een warm welkom

Je vindt het aanbod van de Huizen van het Kind niet alleen online. Kom gerust even binnen bij één van onze Huizen van het Kind of bij onze partnerorganisaties. Aan de hand van de website helpen we je graag op weg in het ruime aanbod voor gezinnen met kinderen.