Een vuist tegen kanker

Sinds beginjaren 2000 zet de stad Beringen samen met de stedelijke Gezinsraad en een team van vrijwilligers de schouders onder de plantjesverkoop ten voordele van Kom op tegen Kanker. Ook de editie van het voorbije weekend kan als geslaagd beschouwd worden, getuige de verkoop van 765 plantjes.

Het is ondertussen een begrip in Vlaanderen, het plantjesweekend dat ieder jaar opnieuw doorgaat tijdens het 3de weekend van september. In Beringen wordt echter al gestart met de verkoop vanaf woensdag en dit op de markt. De daaropvolgende dagen zijn leden van de gezinsraad en een team van vrijwilligers in weer en wind om plantjes aan de man te brengen. Heb je het voorbije weekend een bezoek gebracht aan één van de warenhuizen, is de kans groot dat je hen ontmoet hebt. Ook personeel van de bibliotheek en de stedelijke dienst samenleven werken mee aan de verkoop.

Al deze inspanningen resulteerde de voorbije dagen tot de verkoop van 765 plantjes, goed voor een opbrengst van 5.348 euro. Opnieuw een succeseditie dus en dit met dank aan de leden van de gezinsraad, vrijwilligers en personeel stad en ocmw Beringen! Top!

Kom op tegen Kanker.jpg
Thomas Vints