“Samen staan we sterk, dat is onze kracht” - Het Laatste Nieuws

Thomas Vints Beringen Shoot+Mine+Daeleman.jpg

Uit Het Laatste Nieuws van 3 januari - Birger Vandael

Met zijn 31 lentes is Thomas Vints (CD&V) één van de jongste burgemeesters van het land. “Ik wil vooral een verbindend burgemeester zijn. Ik geloof in de kracht van mensen, want samen zijn we sterk”, blikt hij vooruit op de komende zes jaar.

Vints studeerde Politieke Wetenschappen, Overheidsmanagement en -beleid. De laatste drie jaar draaide hij ook al mee als schepen in Beringen. Bovendien werkt hij voor Wouter Beke, met wie hij goede contacten heeft. Hij is dus zeker geen ‘groentje’ in de politiek. “Ik heb me verder ook nog voorbereid op de sjerp door gesprekken te voeren met alle partners zoals de hulpdiensten, werkgeversorganisaties en verenigingen”, vertelt hij.

Thomas+Vints+Beringen+Shoot+Mine+Daeleman1.jpg

Mine Dalemans Eindejaarsinterview burgemeesters Thomas Vints Beringen

Adviesrol bij Wouter Beke

Naar eigen zeggen wordt Vints “meer dan fulltime burgemeester”. Hij zal wel een adviseursrol behouden bij Wouter Beke voor Limburgse dossiers. “Beringen en de deelgemeenten verdienen meer ambitie. Ik wil ons op de kaart zetten met meer dan alleen maar be-MINE. Beringen wil ik naast Hasselt en Genk hijsen, want meer middelen betekent beter wonen, leven en werken.”

Ook kansen voor de jeugd, bruisende en veilige dorpskernen en een centrum dat heropleeft staan hoog op de prioriteitenlijst van Vints. “Om soms toch eens rust te vinden, zal ik af en toe wat gaan sporten. Ik geniet ook van thuis bezig te zijn met het gezin en mijn drie dochters, of later op de avond met Netflix.”

Thomas Vints Burgemeester Beringen

Mine Dalemans Eindejaarsinterview burgemeesters Thomas Vints Beringen