Gast van Broederlijk Delen uit Guatemala op bezoek

Jaarlijks nodigt Broederlijk Delen een campagnegaste uit in Limburg. Dit jaar verwelkomt de organisatie: Patricia Melendez uit Guatemala. Ze is juridisch medewerker bij Pastoral de la Tierra in San Marcos, een partnerorganisatie van Broederlijk Delen. Ze gaf een presentatie aan de raad over de ongelijkheid in haar land, de noden van de bevolking en de projecten waarin ze in betrokken is. Nadien beantwoordde ze alle vragen van de leden van de BROS.  

Broederlijk Delen helpt verschillende organisaties in Guatemala, bij de strijd tegen corruptie en schending van mensenrechten. De ondersteuning van Broederlijk Delen in het Zuiden is noodzakelijk, om de weerbaarheid van onderdrukte bevolkingsgroepen te vergroten. Projecten zoals deze, creëren kansen voor inwoners van ontwikkelingslanden. Dankzij de acties van Broederlijk Delen zoals de koffiestop en aanwezigheid van een campagnegaste, ontstaat er een groter bewustzijn over dit thema bij onze inwoners. Waarvoor een grote dank aan de vrijwilligers die deze acties realiseren.

 

BROS+14032019.jpg