MOOOV Filmfestival in Beringen

Mooov+2019.jpg

Ga mee op reis met MOOOV Filmfestival naar een bijzondere, soms onbekende filmwereld. Ontdek tijdens de periode van 25 april tot 6 mei unieke wereldcinema in TheRoxyTheatre. MOOOV laat zijn publiek kennismaken met een niet-commercieel filmaanbod. Wat het begrip cultuur omvat, in al zijn betekenissen.

MOOOV focust dit jaar op het land India. Een land met de grootste filmindustrie ter wereld: Bollywood. Waarbij dans, muziek en romantiek centraal staan. Echter kiest het festival voor een aantal films van jonge Indische regisseurs, die een andere, realistische en evenzeer kleurrijke kant van India tonen.

Heb jij het ‘ballonnenmeisje’ al zien verschijnen in het straatbeeld? Haar naam is Saira en ze speelt de hoofdrol in het campagnebeeld van MOOOV Filmfestival 2019. Ashima Narain, mama van Saira, Indische fotografe en regisseur, maakte het festivalbeeld.

 Laat je dit jaar verrassen, ontroeren door films die verschillende thematieken aansnijden, zoals: oorlog, vrouwenrechten, holebi, vluchten, of animatie. Een festival is geen festival zonder randactiviteiten. Ook dit jaar, kan je na of voor de film deelnemen aan workshops, zowel voor kinderen als volwassenen: workshop Bollywood dansen/vloggen/yoga, rondleiding in het opvangcentrum De Bark (Heusden-Zolder), Ladies Night, Familiedag, Seniorennamiddag…

 Aanbod uitgelicht:

 Openingsavond donderdag 25 april – Tel Aviv On Fire

 MOOOV Filmfestival start op 25 april officieel zijn festival. Tijdens de openingsavond kan je genieten van de heerlijke Palestijnse komedie: Tel Aviv On Fire. Dit in aanwezigheid van de Palestijnse ambassade, die de film inleidt. Op deze avond wordt er een receptie voorzien met heerlijke hapjes, in samenwerking met de jonge onderneemster Miette Dierckx.

 Tel Aviv On Fire is een Palestijnse komedie waarin op luchtige wijze de draak wordt gestoken met de Joods-Palestijnse situatie in het algemeen en de dagelijkse praktijk in Jeruzalem in het bijzonder. De humor is van zodanig niveau dat de zaken niet belachelijk worden gemaakt. Het verhaal navertellen heeft weinig zin omdat het vooral de talrijke one-liners zijn die de gevatheid en de scherpte van deze komedie kenmerken. Hoofdrolspeler Kais Nashef werd in Venetië bekroond met de prijs voor beste mannelijke hoofdrol.

 

Familiedag zondag 5 mei

 De Familiedag is een aanrader voor jong en oud! Kom genieten van prachtige films met het hele gezin. Wil je jouw festivalnamiddag graag combineren met een workshop? Op 5 mei bieden we twee workshops aan: vloggen (13u30) of Bollywood dansen (14u00). Naast deze workshops zijn er nog een aantal randactiviteiten in de cinema voor kinderen: photobooth: green screen, spelletjes, …

 

Fototentoonstelling Wij-Limburgers in de bibliotheek van Beringen

 Van 1 tot 30 april ontdek je wereldfilms en meer info over MOOOV Filmfestival in de bib van Beringen. Tijdens deze periode reist ook de tentoonstelling Wij-Limburgers van Vormingsplus naar de bib. Dankzij 21 portretten maken we kennis met heel verschillende Limburgers. Eén ding hebben ze alvast gemeen: zij, hun ouders of grootouders hebben allemaal hun vaderland verlaten. Definitief of tijdelijk. Ontdek de superdiversiteit in Limburg en laat je verrassen en ontroeren door de boeiende verhalen van deze mensen. De tentoonstelling is voor alle leeftijden.

 

Ontdek het volledige aanbod op de website van MOOOV, The Roxy Theatre, UiT in Vlaanderen, de krantenbijlage van Het Belang van Limburg of het facebook evenement: MOOOV Filmfestival 2019 • Beringen