Beringen kiest kleur en hangt de Regenboogvlag uit

IDAWAT? Vandaag, 17 mei is het IDAHOT, Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie. Alle Vlaamse en Brusselse regenbooghuizen roepen lokale overheden op om de regenboogvlag aan hun stadhuis uit te hangen.

 Exact 29 jaar geleden schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit uit de lijst van de geestesziekten. Sindsdien staat 17 mei symbool voor dit initiatief. ‘Ook Beringen neemt al een aantal jaren deel aan deze actie. Hiermee tonen we onze solidariteit in de strijd tegen holebi- en transfobie en hangen we de regenboogvlag uit aan het Stedelijk Administratief Centrum. Ook de bib brengt het thema onder de aandacht dezer dagen via een infostand met boeken en films.

Deze actie past in een lokaal beleid rond Holebi’s en Transgenders. Zo namen we eerder dit jaar een aantal initiatieven omtrent de zichtbaarheid van het thema: een filmavond tijdens MOOOV filmfestival ism Regenbooghuis Limburg en een Valentijns actie rond biseksualiteit op de markt van Beringen-centrum. Een samenwerking die de komende jaren alleen nog maar zal groeien.