90 Beringenaren tonen goed hart!

Het stadsbestuur van Beringen en de Rode Kruisafdeling Beringen slaan jaarlijks de handen in elkaar voor het organiseren van de opleiding ‘leer reanimeren defibrilleren’. En zo leerden inmiddels al 200 Beringenaren werken met een AED-toestel, waarvan er in Beringen intussen negen te vinden zijn. Het snel toedienen van eerste hulp met een ‘automatische externe defibrillator’ vertienvoudigt immers de overlevingskans van een persoon met een hartstilstand.

In 2016 behaalde Beringen het label ‘hartveilige stad’. Dit was het resultaat van meerdere inspanningen die geleverd werden. Er werden 4 AED-tostellen aangekocht die geplaatst werden aan de stedelijke sporthallen in Beverlo, Koersel en Paal. Het vierde AED-toestel werd geïnstalleerd aan de hoofdingang van het oud stadhuis in Beringen-Centrum. Daarnaast werden inwoners en personeel opgeleid om met de toestellen te kunnen werken.

Verdubbeling aantal AED-toestellen in het straatbeeld.

“In mei van dit jaar werd het aantal AED-toestellen in het straatbeeld verdubbeld”, laat schepen Thomas Vints weten. “De nieuwe toestellen werden geplaatst aan ’t Fonteintje in Koersel, aan de Paalse Plas, aan de turnzaal aan het SAC, aan het Mijnstadion en op be-Mine aan de achterkant van het gebouw van toerisme. Ook hebben we opnieuw ingezet op opleiding voor onze bevolking in samenwerking met het Rode Kruis Beringen. Een signaal dat we het label ‘hartveilige stad’ alle eer willen aandoen.”

Maandagavond ontvingen de 90 deelnemers hun diploma in het oud-stadhuis van Beringen-Centrum en kregen ze een drankje aangeboden. “Ook dit jaar was er veel belangstelling voor de cursus ‘reanimeren en defibrilleren’ van het Rode Kruis. Dit toont aan dat er een grote betrokkenheid is voor dit project. Met het engagement van onze inwoners maken we samen onze mooie stad een stukje hartveiliger!”

Thomas Vints Beringen Hartveilig
Thomas Vints Beringen Hartveilig