Multimoov in Beringen

Met de steun van Sport Vlaanderen en in samenwerking met de scholen, heeft stad Beringen een behoeftedekkend naschools sportaanbod uitgewerkt voor schoolgaande kinderen en jongeren van verschillende leeftijdsgroepen. Zo start binnenkort Multimove in een aantal basisscholen. Dit is een gevarieerd bewegingsprogramma voor kleuters vanaf 3 jaar, met de focus op de algemene motorische ontwikkeling van bewegingsvaardigheden. Het kan het begin betekenen van een gezonde en levenslange sport- en bewegingsparticipatie. Plezierbeleving staat centraal.

Met het organiseren van de Kiacademie kunnen kinderen uit de lagere school reeds op een speelse manier kennismaken met een mix van sporten. Sportsnack is hierbij een aanvullende sportieve naschoolse activiteit onder begeleiding van ervaren lesgevers. Dankzij Kiacademie en Sportsnack komen ook kinderen uit de lagere school recreatief in aanraking met diverse sporten.

Daarnaast kunnen leerlingen van de middelbare school zelf kiezen wat, wanneer, en hoeveel ze willen sporten met een SNS-pas. Vooraf inschrijven is niet nodig. De activiteiten gaan door in verschillende sportaccommodaties of scholen in de regio, en sluiten aan op de schooluren. Alle leerlingen schoolgaand en/of woonachtig in Beringen, Heusden of Leopoldsburg kunnen een SNS-pas kopen.

Met deze initiatieven wenst het stadsbestuur niet alleen kinderen en jongeren een leuke vrijetijdsbesteding aan te bieden, maar ook een duwtje in de rug te geven om meer te bewegen en te  sporten. Door de bijkomende naschoolse activiteiten zal bovendien ook de druk op de naschoolse kinderopvang mogelijk afnemen.

Voor meer informatie kan je terecht bij de dienst jeugd en sport.