Stad Beringen vraagt aandacht voor pleegzorg

Soms kunnen kinderen door omstandigheden tijdelijk of langdurig niet meer bij hun papa en mama wonen. Deze kinderen hebben een pleeggezin nodig. Soms voor een korte tijd, maar soms ook voor enkele maanden of jaren. Stad Beringen vraagt dan ook aandacht voor pleegzorg.  In Beringen zijn er 32 pleeggezinnen die 45 kinderen opvangen. Maar er is altijd vraag naar pleegouders. Want in Limburg wachten nog 47 kinderen, minderjarige vluchtelingen en (jong)volwassenen met een beperking op een warme thuis.

Tijdens de Week van de Opvoeding willen we Pleegzorg in Beringen onder de aandacht brengen met de actie ‘Deze vogel zoekt een warm nest!’  Van 16 tot 23 mei staat de pleegzorgboom opgesteld in de bibliotheek in Beringen. We doen een warme oproep aan onze inwoners, scholen, kinderopvang, verenigingen … om vogeltjes te maken (naaien, breien, haken, vouwen, tekenen, …) die in de boom gehangen worden.

Daarnaast is pleegzorg in de maand mei ook aanwezig in B-magazine, op de Galerijfeesten, bij IN-Zetje, op het voorleesuurtje in de bib en op het verwenmoment van zaterdagvoormiddag 20 mei in de bibliotheek.  Zo maken we pleegzorg zichtbaar in onze gemeente. Stad Beringen neemt hiermee ook het engagement op om in 2017 het label pleegzorgstad te behalen.

Ben je geïnteresseerd in pleegzorg? Kom eens luisteren op een infoavond of vraag een infopakket aan via www.pleegzorglimburg.be  Je ontdekt er alle verschillende vormen en mogelijkheden binnen pleegzorg. Als pleegouder kies je zelf voor langdurige of tijdelijke opvang van een kind. Dat kan voltijds, af en toe tijdens een weekend of een vakantie. Dankzij pleegouders vinden kinderen een warme thuis!

Thomas Vints Pleegzorg
Thomas Vints Pleegzorg