Week van de Opvoeding: verwendag en stedelijke babyborrel

‘Beringen verwent jonge gezinnen’ op zaterdag 20 mei van 10 tot 13 uur in de bib van Beringen De Week van de Opvoeding vindt ieder jaar plaats van 16 tot 23 mei. Omdat kinderen opvoeden een belangrijke taak is – en ook niet altijd even makkelijk – wordt tijdens deze week positief opvoeden onder de aandacht gebracht. Het thema van de Week van de Opvoeding 2017 is Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten, … In Beringen organiseren we op 20 mei van 10 tot 13 uur een verwenmoment voor jonge gezinnen in de bibliotheek.  “We kiezen er bewust voor om onze stedelijke babyborrel dit jaar te laten samenvallen met onze verwendag in de bib. Alle ouders met een kindje geboren in 2016 ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging en krijgen een glaasje aangeboden” zegt schepen van welzijn Thomas Vints.

Maar eigenlijk zijn alle jonge gezinnen van harte welkom. Schepen Thomas Vints: “Deze verwendag biedt ouders en kinderen een gezellige voormiddag met leuke activiteiten en infostanden: kinderyoga, knutselhoekje, kinderboekjes, spelletjes, grime, tuinieren met het gezin, lekkere fruitpap maken, … kom het allemaal ontdekken tijdens deze verwendag.”

Ouders maken er bovendien kennis met het aanbod van heel wat organisaties in Beringen: Opvoedingswinkel West-Limburg, Kind en Taal, Domo, Pleegzorg Limburg, bibliotheek, IN-Zetje, Landelijke Kinderopvang, Gezinsbond, …

Deze verwendag is een gratis initiatief van de Stedelijke gezinsraad, de bibliotheek en het Huis van het Kind stad Beringen.