Actie tijdens Week van de Handhaving

Van 4 tot en met 10 oktober is het Week van de Handhaving en zullen allerhande handhavers, gemeentelijke diensten en politie zich extra inzetten in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort. Beringen kampt al langer met dergelijk overlast. We willen dit probleem structureel aanpakken zodat we onze straten proper krijgen.

Door het inzetten van mobiele camera’s en handhavers blijven we succes boeken. Het afgelopen jaar werden er 147 overtredingen vastgesteld, waaronder 117 door middel van verplaatsbare camera’s. Daarnaast willen we dat onze inwoners ervaren dat ze niet zomaar afval kunnen achterlaten op het openbaar domein. We vragen dan ook dat als je overlast ziet, je de overtreder hierop aanspreekt. Zo willen we de slagkracht van de gemeenschappelijke inspanningen maximaliseren.

Het opruimen begint volgende week. Deze week plaatsen 18 vrijwillige Mooimakers en het zwerfvuilteam van de stad 3000 vlagjes op locaties in Beringen waar veel zwerfvuil wordt achtergelaten. We willen onze inwoners erop attent maken dat zwerfvuil en sluikstort onze straten kunnen overheersen als het blijft liggen. Deze week zullen we meer controleren en dat zowel in uniform als in burger; lichte overtreders worden meteen aangesproken en bij zware overtredingen beboeten bevoegde personen de daders. Onze aanpak is duidelijk: overtreders aanspreken en positieve acties van Beringenaren erkennen én waarderen.

zwerfvuil.jpg
Previous
Previous

Casino Beringen kleurt roze voor 'Oktober Borstkankermaand'

Next
Next

2 Tiguans Allspace aan vloot toegevoegd