Als eerste Limburgse stad een digitaal startpakket

Vandaag deelde stad Beringen, samen met haar partner BEEGO, het eerste digitale startpakket uit aan kwetsbare groepen. Hiermee is het startschot gegeven om alle Beringenaren te betrekken in deze digitale samenleving. We merken tijdens de coronacrisis op dat de nood aan digitaal materiaal hoger is dan ooit tevoren. Dit om diverse redenen, het volgen van les van thuis uit of gewoon het kunnen blijven deelnemen aan de samenleving die vanaf de start van de eerste lockdown nu eenmaal meer het digitale pad kiest. Daarom is het belangrijk dat we voor kwetsbare groepen dit startpakket voorzien. We willen graag alle Beringenaren mee op deze digitale (snel)trein.

Het digitale startpakket bestaat uit een computer, headset en webcam én daarbij komt nog eens het aanbod van de digicheques van BEEGO. Met deze digicheques kan je beroep doen op de diensten van BEEGO. Heb je hulp nodig na aankoop van een nieuwe smartphone? Wil je leren videobellen met familie en vrienden? Of weet je niet hoe je die leuke foto’s op je computer kan zetten en doorsturen? Dan kan je terecht bij BEEGO. BEEGO stuurt getrainde IT-studenten bij jou aan huis om te assisteren met alles wat digitaal is!

We vinden het als stadsbestuur belangrijk om naast het materiaal ook de nodige ondersteuning te voorzien. Deze combinatie is van cruciaal belang om het gewenste effect te bereiken; iedere Beringenaar digitaal. Stad Beringen deelt in deze startfase de BEEGO digicheques uit bij het digitale startpakket voor de kwetsbare doelgroepen. Nadien is het voor alle Beringenaren mogelijk om beroep te doen op de diensten van BEEGO. Bij BEEGO betaal je 19 euro per blok van een half uur dat de student aan huis komt. Daarbij komt een fietsvergoeding van 3 euro. Je kiest zelf hoe lang je hulp nodig hebt en een persoonlijke aanpak staat steeds centraal. Je kan bovendien makkelijk telefonisch een afspraak maken.

BEEGO staat te popelen om van start te gaan in Beringen: ze zijn blij dat we stad Beringen op deze manier kunnen ondersteunen bij de uitrol van hun digitale startpakket. Ze helpen mensen over digitale drempels heen, en verwijzen ook door naar de lokale digipunten, zodat het een duurzaam ecosysteem wordt. Onze plaatselijke IT-studenten zijn alvast enthousiast om de Beringenaren bij te staan bij al hun digitale vragen.

Tot slot ben ik enorm trots dat stad Beringen dit traject heeft uitgewerkt: We nemen  hiermee een pioniersrol op  en bieden als eerste Limburgse stad een totaal- startpakket aan voor kwetsbare groepen dat zowel voorziet in apparatuur als in de nodige begeleiding. Zo hopen we digitale kansen te creëren voor iedereen.

 

Previous
Previous

Volgende stap in uitbreiding bibliotheek

Next
Next

Succesvolle verkeerscampagne binnen politiezone