Het licht gaat terug aan in Beringen

De openbare verlichting gaat ’s nachts terug aan in Beringen. De stad besliste eind november al om uit de energieloze nachten te stappen waarbij de openbare verlichting volledig uit gaat tussen 00.00u en 05.00u, maar technisch moesten daar door Fluvius nog aanpassingen voor gedaan worden aan de distributiecabines. Fluvius verwacht dat tegen het einde van de maand de lichten ’s nachts opnieuw branden in Beringen.  

Helemaal donker wordt het ’s nachts niet meer in Beringen. Vanaf eind deze maand schakelt de stad tussen 22.00u en 06.30u gefaseerd terug over op het avondregime waarbij de openbare verlichting nog steeds gedimd of beurtelings zal branden. Er zijn verschillende factoren die meespeelden om uit de energieloze nachten te stappen. Burgemeester Thomas Vints legt uit: “Enerzijds willen we de veiligheid en het veiligheidsgevoel van onze inwoners garanderen. Dat de lichten ‘s nachts uitgingen, zorgde voor veel vragen en bezorgdheden bij de Beringenaren. Daarnaast stellen we vast dat de voorziene besparing door de verlichting ‘s nachts volledig uit te schakelen lager is dan verwacht. Dat komt doordat we voor onze openbare verlichting alsmaar meer overstappen naar energiezuinigere LED-verlichting en door de daling van de elektriciteitsprijzen.” 

Fluvius is momenteel volop bezig met de ombouw van de 102 distributiecabines die ’s nachts nog doven. Dat werk gebeurt in fases, waardoor de openbare verlichting ook gefaseerd weer gaat branden ’s nachts.  

Previous
Previous

Wat vind jij van de communicatie van stad Beringen?  

Next
Next

Gezamenlijke nieuwjaarsreceptie markeert verdere samenwerking tussen politiezones Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder