Serviceclub Fifty One VOLUNTARIA schenkt €1.000 aan Iedereen UIT fonds

Fifty One VOLUNTARIA is een dames-serviceclub die eind 2020 werd opgericht in Beringen. Ze steunen sociale projecten en willen zich inzetten voor kinderen die het door gezondheidsomstandigheden moeilijk hebben of geconfronteerd worden met armoede. De dames kiezen voor een schenking van 1000 euro om het Iedereen UIT fonds te steunen. Een deel van de opbrengst van hun tombola die ze organiseerde op het charter november 2023 schenken ze met veel plezier hieraan.

“We vinden het belangrijk om elk kind in Beringen te benaderen, ongeacht de situatie waarin ze zich bevinden, want een kind staat niet zelf in voor de situatie waarin het zich bevindt”, aldus de dames van VOLUNTARIA. “Investeren in de toekomst van kinderen is voor ons niet slechts een weldaad maar een noodzaak. We geven hen vandaag de kansen die morgen de wereld zullen vormen.”

Met het iedereen UIT fonds wil Stad Beringen samen met Horizont VZW vrijetijdsbeleving toegankelijk maken voor alle Beringse kinderen tot 18 jaar. Naast een inbreng in het fonds van de stad kan het fonds dus ook rekenen op donaties van particulieren én Beringse serviceclubs. Thomas Vints, burgemeester en bevoegd voor armoede: “Het zijn deze donaties die een wereld van verschil maken. We zijn heel blij dat we op de steun van serviceclub Fifty One VOLUNTARIA kunnen rekenen.”

Schepen voor Samenleven Ann-Sofie Vanoverstijns treedt bij: “Het is hartverwarmend om te zien dat mensen hun steentje willen bijdragen voor jongeren in Beringen. Met deze donatie kunnen we weer 20 jongeren helpen met het aankopen van een sportuitrusting!”

Wie zelf een steentje wil bijdragen aan het Iedereen UIT fonds, vindt meer informatie op beringen.be/iedereenuitfonds.

Previous
Previous

Samenwerkingsverband tussen politiezones Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder verankerd met associatieovereenkomst

Next
Next

Stad Beringen start met burenbemiddeling