Eerste trajectcontrole en nieuw boetebeleid vanaf april actief in Beringen  

In april worden er enkele belangrijke verkeersveranderingen doorgevoerd in Beringen. Zo zal de eerste trajectcontrole tussen de Rijsselstraat en de Tervantstraat effectief in werking treden. Daarnaast zullen snelheidsovertredingen binnen zones 30 en 50 vanaf volgende maand via een GAS-boete afgehandeld worden en niet langer via de politie. 

“Na een sensibiliseringsperiode van vier maanden mogen snelheidsovertreders op het traject van de Rijsselstraat tot aan de Tervantstraat zich vanaf april effectief aan een boete verwachten”, vertelt burgemeester Thomas Vints. Het is de eerste trajectcontrole die in Beringen geactiveerd wordt. Later dit jaar volgen er nog twee: in de Steenstortstraat, waar nu al gesensibiliseerd wordt, en vervolgens ook op de Olmsesteenweg. “Met de invoering van trajectcontroles blijven we het belang van verkeersveiligheid benadrukken in onze stad. Veilige wegen blijven een gedeelde verantwoordelijkheid”, onderstreept burgemeester Vints.   

 Gelijktijdig treedt in april het nieuwe GAS-snelheidsreglement in werking, dat gericht is op overtredingen binnen zones 30 en 50. Hierdoor ontvangen snelheidsovertreders voortaan een GAS-boete in de brievenbus in plaats van een proces verbaal van de politie. Voor wie meer dan 20 km/u te snel rijdt, volgt wel nog een strafrechtelijke procedure. Afhankelijk van de zwaarte van de overtreding, varieert de GAS-boete tussen de 53 euro en 163 euro.  

 Vaststellingen van snelheidsovertredingen via trajectcontroles worden ook afgehandeld via GAS.  

Previous
Previous

Focus op verkeersveiligheid en hedendaagse veiligheidsuitdagingen in jaarverslag 2023 van politiezone BHT

Next
Next

Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo neemt opnieuw 2 wagens in beslag tijdens gerichte snelheidscontroles