Geslaagde jaarvergadering Ondernemersclub Beringen

Over ondernemen in Beringen valt heel wat vertellen! Tijdens de jaarvergadering van de ondernemersclub van Beringen lichtte ik de beleidsdoelstelling toe die aan de start van de legislatuur vastgelegd werd: “Beringen ondernemend en talentgericht: een beleid dat talent, ondernemingszin en innovatie stimuleert”. Hier hebben we de afgelopen jaren al mooie projecten rond verwezenlijkt.
 
Zo slagen we erin om grote bedrijven naar Beringen te halen, wat de werkgelegenheid ten goede komt. Denk maar aan de komst van het nieuwe distributiecentrum van Kuehne+Nagel dat voor 1.200 nieuwe jobs zorgt. Of het ontwikkelingstraject voor industriezone Ravenshout-Noord, dat we succesvol afgerond hebben. We hopen hier snel activiteit op te zien. Daarnaast blijven we ernaar streven om het juiste bedrijf op de juiste plaats te krijgen in onze stad, en om zo onze kernen verder te versterken. Hier speelt onze verweefcoach een belangrijke rol in.
 
Eén van mijn persoonlijke stokpaardjes is ‘Beringen talentenstad’. Met initiatieven als C.LAB en de Lutgart site stimuleren we op een laagdrempelige manier startende ondernemers. Met succes! Dankzij deze projecten zetten al enkele jongeren effectief de stap naar het ondernemerschap.

Maar het werk is nog niet af. En als het over ondernemen gaat, is dat maar goed ook. Zo is ruimte voor bedrijvigheid een uitdaging waar we mee aan de slag gaan, en hopen we de werkzaamheidsgraad verder naar boven te krijgen met het project ‘West-Limburg Werkt’, waarvoor we een samenwerkingsverband aangegaan zijn met 7 andere lokale besturen, de VDAB en een groep externe partners.
 
Samen met onze ondernemers blijven verder bouwen aan een sterk en ambitieus Beringen, waar ondernemerschap en welvaart hand in hand gaan.

Previous
Previous

Help jij bij onze nationale verkiezingscampagne?

Next
Next

Samenwerkingsverband tussen politiezones Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder verankerd met associatieovereenkomst