Beringen bij top van Vlaamse gemeenten die sociaal-economisch groeien

Deze week publiceerde krant De Tijd het gemeenterapport waarin onderzocht werd hoe de Vlaamse gemeenten zich de afgelopen 12 jaren sociaal-economisch ontwikkelden.

In Beringen mogen we een knap rapport in ontvangst nemen! Onze stad is één van de gemeenten die er ten opzichte van 2012 het meest op vooruit gegaan is. We eindigen op een knappe zevende plaats in een lijst van 288 Vlaamse gemeenten.

De tijd voerde dit onderzoek op basis van 20 criteria. Concreet zijn onder meer bevolkingsgroei, het aandeel ouderen, het migratiesaldo of het gemiddeld inkomen meegenomen. Maar ook vastgoedprijzen, de nettotoename van het aantal ondernemingen, de beschikbaarheid van huisartsen en kinderopvang, het vrijetijdsaanbod en vlotte, veilige bereikbaarheid spelen mee. Tot slot werd ook de financiële gezondheid en het investeringsniveau van de gemeente in rekening genomen.

Hard werken wordt beloond en dat doet deugd! Al is het werk nog niet af. We blijven uiteraard ambitieus verder werken aan een mooie en gezonde stad, waar het voor iedereen fijn is om te werken, te wonen en te vertoeven.

Het volledige rapport, kan je hier nalezen.

Previous
Previous

120 professionals optimaliseren samen met stad Beringen sociale dienstverlening

Next
Next

CM Urban Walk strijkt op 2 juni neer in Beringen