Van restjes naar verrassend lekker: samen tegen voedselverspilling

Wist je dat we per persoon 34 kilo nog eetbaar voedsel weggooien per jaar? Dat is niet alleen zonde van het eten, maar ook van het geld. Gemiddeld komt dat neer op €369 per gezin per jaar, geld dat we letterlijk in de vuilnisbak gooien.

Sinds maart ben ik voorzitter van Limburg.net en voor de campagne ‘Red de restjes’ werd ik uitgenodigd voor een workshop met een restjeskok bij de jeugdwerking in Bilzen-Hoeselt.

Met restjes maakten we een driegangenmenu klaar dat niet alleen duurzaam was, maar ook verrassend lekker.
Hopelijk helpen initiatieven als deze om meer bewustwording te creëren en samen de afvalberg drastisch te verminderen.

Benieuwd wat er op het menu stond? Bekijk de TVL-reportage via deze link!

Previous
Previous

B-magazine krijgt frisse look & feel: meer verhalen, meer beleving, meer Beringen 

Next
Next

Anastasia Tofoni wordt 1 jaar stadsfotograaf van Beringen