Geschenkbonnen aan 796 kwetsbare gezinnen

De start van het nieuwe schooljaar brengt heel wat extra kosten met zich mee. Stad Beringen start daarom vanaf volgende week met de verdeling van geschenkbonnen aan kwetsbare gezinnen. Op deze manier geeft de stad hen een extra duwtje in de rug.

In het kader van de coronacrisis hebben we van de Vlaamse Overheid middelen ontvangen om enerzijds de koopkracht van kwetsbare huishoudens te verhogen en anderzijds de lokale economie te ondersteunen. Concreet gaat het om geschenkbonnen van toerisme die we verdelen aan maar liefst 796 kwetsbare Beringse gezinnen, goed voor een totaalbedrag van €96.000. Omdat het om geschenkbonnen van Toerisme gaat, die enkel bij onze lokale handelaars uitgegeven kunnen worden, stimuleren we ook het koop-lokaal-verhaal.

Consumptiebonnen Beringen Thomas Vints Hilal Yalcin.jpg

De verdeling van de geschenkbonnen verloopt hoofdzakelijk via het OCMW. De meeste geschenkbonnen zullen via de maatschappelijk assistenten bij de juiste gezinnen terechtkomen. Daarnaast zal de verdeling ook gebeuren in samenwerking met Rap op Stap. Zo laten we de gezinnen kennis maken met de werking van Rap op Stap en het breder aanbod aan vrijetijdsactiviteiten.

De gezinnen zijn gekozen op basis van gegevens van verhoogde tegemoetkoming, opgevraagd bij de Kruispuntbank Sociale Zekerheid.

In Beringen hebben we ervoor gekozen om ons specifiek te richten op gezinnen met inwonende kinderen. Het aantal geschenkbonnen dat een gezin ontvangt, is afhankelijk van de grootte van het huishouden. Op deze manier leggen we de focus op de bestrijding van kinderarmoede, één van de speerpunten uit ons armoedebeleid.

Previous
Previous

Feestelijke opening van de nieuwe bib

Next
Next

Nieuwe boogbrug in de spotlights