Nieuwe toegangspoort Vatanasite als uithangbord voor Beringen

Na meer dan 25 jaar heeft de Vatanasite op de Paalsesteenweg in Beringen een nieuwe impuls gekregen. Het doel was voor de start van de werken al duidelijk: de site moest opgewaardeerd worden. Intussen zijn de werken afgerond en zijn we trots dat partners als JBC, Torfs, The Fashion Store en Essec zich er gevestigd hebben.

“Ons doel was de site op te waarderen en er een aantrekkelijk en multifunctioneel complex neer te planten”, zeggen Jean-Baptiste Claes (L’Investa) en Didier Kerckhof (L’Investa en Vabeld). Het stadsbestuur van Beringen engageerde zich om voor het entreegebied een ruimtelijk uitvoeringsplan of RUP op te maken. “Op die manier bieden we niet alleen een oplossing voor de zonevreemde detailhandel ter plaatse, maar kunnen ook de bestaande kleinhandelsactiviteiten beperkt worden uitgebreid en zijn er eveneens andere activiteiten zoals kleinschalige kmo-units mogelijk”, geeft burgemeester Thomas Vints aan. “Op de site zijn uitsluitend handelszaken toegestaan die niet concurreren met het kernwinkelgebied in Beringen-centrum. De voorwaarde was dan ook dat de retailunits elk minstens 1000 vierkante meter groot moesten zijn.”

Didier Kerckhof: “Onze hoofdbetrachting bestond erin een langetermijnvisie te ontwikkelen, een waarborg voor de toekomst. De voormalige gebouwen van het retailpark in Paal-Beringen waren uitgeleefd en slecht geconcipieerd. Daarom is gekozen voor een volledig nieuwe ontwikkeling van de site. Mét succes, want de huurders – JBC, Torfs en The Fashion Store – pakken graag uit met het moderne gebouw, waar zij hun klanten in de meest optimale omstandigheden kunnen ontvangen.”

Jean-Baptiste Claes besluit: “We kijken zeer tevreden terug op de samenwerking met Architectuur Depot, Ferrum Industriebouwers, de stad Beringen en de overheid. Samen zijn we erin geslaagd te realiseren wat we voor ogen hadden.”


Het volledige artikel van ‘Limburg Bouwt’ kan je hier lezen.

Previous
Previous

Stad Beringen start met burenbemiddeling

Next
Next

Beringse ondernemers zetten 2024 goed in