Opruimactie Ahmadiyya moslimgemeenschap Beringen op nieuwjaarsdag

De Ahmadiyya moslimgemeenschap afdeling Beringen organiseerde op nieuwjaarsdag haar jaarlijkse opruimactie. Met een 10-tal vrijwilligers ruimden ze de buurt van de Randstraat op. Dit doen ze om het beginsel van ‘reinheid en schoonheid’ in hun geloof zichtbaar te maken. Ze organiseerden deze actie in samenwerking met het stadsbestuur.  

De Ahmadiyya moslimgemeenschap is een wereldwijde organisatie met meer dan 200 miljoen leden. De Beringse afdeling telt een 50-tal leden.

Via activiteiten wordt de leer van de Islam, waar “reinheid en schoonheid” een belangrijk deel van uitmaken, in praktijk omgezet, vaak ten dienste van de gemeenschap.

De opruim op Nieuwjaar is voor hen een symbolische start, met de bedoeling dat deze boodschap zich over heel het jaar weerspiegelt.

 

In dit kader organiseerde de jeugdafdeling in Beringen, samen met de stad Beringen, op nieuwjaarsdag haar jaarlijks weerkerende schoonmaakactie. Net als vorig jaar werd gekozen voor het speelplein en de spoorwegomgeving aan de Randstraat. Om 9 uur begonnen een 10-tal vrijwilligers aan hun opdracht. Twee uur later hadden ze 53 kg afval verzameld, terwijl er twee jaar geleden op dezelfde locatie nog 107 kg aan zwerfvuil werd opgeruimd. Vorig jaar was dit 78 kg. Het valt op dat er ieder jaar ongeveer 20 kg minder afval is in de buurt van de Randstraat, wat een zeer positieve ontwikkeling is.

Een actie die dus kan tellen!

 

Het initiatief werd zeer gewaardeerd door de buurt. Buurtbewoners zorgden spontaan voor warme chocomelk als teken van hun waardering. Ze waren zeer onder de indruk van de actie.

 

We danken de Ahmadiyya gemeenschap voor hun initiatief en medewerking om een stukje van Beringen proper te maken!

opruimactie 1